Filtrera

Alla
 • Alla
 • 108 Solhälsningar på Vårdagjämningen
 • LJUDMEDITATION
 • SHAMANSK TRUMRESA
 • TANTRA FÖR KVINNOR
 • Start Kundaliniyoga kurs
 • MEDITATIONSKVÄLL
 • Yogaterapi - Övningsklient
 • GRATIS Prova-på Yoga
 • Start Hatha Kurs
 • Start MediYoga Kurs
 • YOGARESA TILL SPANIEN
 • Yoga i Stadsparken!
 • YOGAHELG I TOFVEHULT - FULLBOKAT!
 • TYST MEDITATIONSRETREAT MED SUDHIR RISHI
 • CHAKRA-SÖNDAG
 • YOGA HELG med Lars Hallén
 • GRATIS Nybörjar-info
 • Drop-in MediYoga
 • MediYoga bas drop-in
 • Drop-in Hatha yoga

 • Tisdag 27 Mars

  18:00
  120 min
  SHAMANSK TRUMRESA
  Platser kvar: 8 Mer info

  Kom på en helande trumresa enligt den shamanska läran!

  Att komma i kontakt med sig själv är en förutsättning för sann personlig utveckling, för att nå djupare insikter och hitta vägen till mer kraft, glädje och skapande i livet.
   
  Ingela Palmquist håller en spännande kväll där du får möjlighet att uppleva och lära dig mer om denna uråldriga teknik.
   
  Shamaner har använt trumman i många tusen år för att skapa kontakt med andevärlden. Trummans ljud hjälper din hjärna att komma i samma svängning som vid djup sömn. Det ger dig möjlighet att nå ett meditativt tillstånd där du kan få kontakt med ditt högre medvetande, hämta information och få tillgång till en högre visdom.
   
  Under kvällen berättar Ingela om shamanism och trumresor. Denna gång kommer hon guida dig genom två trumresor till den shamanska nedre världen där du får komma nära dig själv och dina personliga kraftdjur och guider.
   
  Efter trumresorna pratar vi och delar våra upplevelser.
   
  Alla är välkomna!
   
  Du kan vara nybörjare eller mer erfaren eftersom alla har sina individuella upplevelser av dessa trumresor.
   

  Praktisk information

  När: 27 mars Tid: kl. 18-20 Var: Ernemars småbåtshamn, Oskarshamn (Segelsällskapets klubbhus) Pris: 300 kr (max 12 deltagare) Extra förmånligt för dig som går kurs eller har klippkort: 250kr Ingår: the/kaffe, enklare tilltugg Tänk på: ha mjuka kläder på dig. Gärna en extra tröja om du är frusen. Ta även med anteckningsblock, penna och sjal. Boka: Boka din plats genom att klicka på knappen ”Läs mer & Boka” och därefter ”Boka”. Första gången du bokar på hemsidan behöver du registrera dig. Betala: BG 5099-9705 (ange ditt namn och mejladress) eller Swish 0709-708 356 (ange din mejladress) Vid fakturering till företag läggs moms på priset. Din plats är säkrad, när vi har betalningen på vårt konto. Anmälan är bindande och återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg.
  Läs mer om bokning och villkora här: http://pilgrimage.se/prisanmalan/

  Om läraren

  Den shamanska vägen är inget Ingela Palmquist har valt. Den har valt henne. Guidning, vägledning och budskap som har kommit på väldigt oväntade och omvälvande sätt, och har lett till möten där hon kommit i kontakt med bla andliga ledare inom Cherokee-traditionen, Healing master Domancic i Slovenien och shamanism enligt Stefan Harners lära.
 • Söndag 15 April

  18:00
  120 min
  MEDITATIONSKVÄLL
  Platser kvar: 9 Mer info

  Meditationskvällarna pågår 4ggr kl. 18-20

  18/2, 18/3, 15/4 samt 13/5  

  Om meditationskvällarna

  Vi kommer att prova olika meditationstekniker under fyra tillfällen i vår. Välkommen att delta vid ett eller samtliga tillfällen. Passar dig som har mediterat ett tag, samt dig som vill lära dig att meditera.
  Vi mediterar sittandes (stol/matta), ståendes eller liggandes på mjukt underlag. På varje plats finns också en kudde som främst används vid sittande övningar, samt en filt att dra över sig under vilan.
   
  Exempel på meditationsstilar:
  - Kroppsmedvetenhet
  - Olika andningsmeditationer
  - Använda din egen röst samt olika fokuspunkter för att lättare meditera
  - Meditation i rörelse
  - Meditation såväl till musik som i tystnad
   
  Du kommer kunna göra meditationerna hemma efter att du lärt dig dem under kvällen.
  Ha på dig mjuka kläder. Du kan även ta med en vattenflaska (med lock).
   
  Efteråt är du som vill välkommen att stanna kvar en stund och dricka en kopp the.
  Online bokning
  Du bokar enkelt genom att klicka på knappen "Läs mer & Boka" vid önskat tillfälle. Därefter klickar du på knappen "Boka". Första gången behöver du registrera dig. Din plats är säkrad när du har betalat (200kr/tillfälle). Läs om pris och villkor här  
  Varför meditera?
  Det enkla svaret är - för att det fungerar.
   
  Även den västerländska vetenskapen påvisar idag att personer som lärt sig meditera klarar av att hantera livets dalgångar bättre än personer som inte mediterar.
   
  Med hjälp av meditation blir du mer målmedveten, får ett öppnare sinne, lär dig kontrollera dina känslor bättre och får dig att fokusera på rätt tankar vilket kommer att hjälpa dig att få ett mer harmonisk liv.
   
  Sju anledningar till att meditera:
  1. Bli mer uppmärksam och medveten
  2. Bli mindre stressad
  3. Få kontroll över dina känslor
  4. Fatta bättre beslut i livet
  5. Bromsa takten du lever ditt liv
  6. Upplev mer välmående
  7. Meditera överallt
   
  - Alla borde lära sig meditera!
   
  Om läraren
  Ingela Palmquist är MediYoga terapeut samt internationellt certifierad yogalärare.
  Hon har själv mediterat i 8 år och började undervisa för ca 3 år sedan.
   
 • Tisdag 17 April

  18:00
  120 min
  LJUDMEDITATION
  Platser kvar: 12 Mer info

  Kom och låt dig genomsköljas av helande ljud och vibrationer under en två timmar lång njutningsfull och magisk upplevelse!

  Allt i oss och runt oss är energi som vibrerar på olika frekvenser.
  Vibrerande ljud är ett effektivt sätt att väcka, förstärka och balansera din fysiska kropp ända in på cellnivå, ditt energisystem och ditt mentala tillstånd.
   
  I den österländska traditionen har kunskapen om vårt energisystem och vikten av att ha bra "kopplingar" funnits länge. Akupunktur, Qigong, yoga och kampsporter är exempel på utövanden som arbetar med energisystemet.
  Systemet brukar sammanfattas i viktiga, större energikluster - sk. chakra, som hänger ihop med ditt endorkina körtelsystem och fysiska kroppsdelar/organ samt olika mentala åkommor.
   
  Varje organ, mentala tillstånd och chakra har sin frekvens och korresponderar därför väl till vissa ljud.
  Genom att arbeta med tonen för ett visst chakra kan man därför ”tona in” på sitt högre syfte, eller fokusera energi för välmående och transformation i den regionen av kroppen.
   
  Ljud, rytm och din egen stämma är fantastiska redskap för att jobba med detta.
   
  Ingela kommer att låta dig njuta av sjungande kristallskålar från Kina, peruansk flöjt, rysk mungiga, nordamerikansk trumma och sin egen röst. Upplevelsen är total, magisk, omfamnande och svår att beskriva med ord. Det måste upplevas!
   
  Alla är välkomna! Även nybörjaren kan ofta med hjälp av denna teknik komma till djup avslappning och ett meditativt tillstånd.
  De änglalika tonerna och vibrationerna hjälper din kropps självläkande system och kan få djupa känslor att komma upp till ytan och för att därigenom kunna släppas.
   

  Särskilt om kristallskålarna

  Ingela kommer att använda sig av sju kristallskålar - var och en stämd efter dina sju chakran . Vibrationerna som kristallskålarna skapar är mycket kraftiga och påverkar både den fysiska strukturen i kroppen och vårt medvetande.
   
  Skålarna är gjorda av 99,9% kvarts. Det ger dem en stark resonans som inte bara hörs med örat, utan som också känns i kroppen.

   

  Praktisk information

  När: 17 april
  Tid: kl. 18-20
  Var: Ernemars småbåtshamn, Oskarshamn (Segelsällskapets klubbhus)
  Pris: 300 kr (max 12 deltagare)
  Extra förmånligt för dig som går kurs eller har klippkort: 250kr
  Ingår: the/kaffe, enklare tilltugg
  Tänk på: ha mjuka kläder på dig. Gärna en extra tröja om du är frusen. Om du vill, kan ta med en vattenflaska med lock.
  Boka: Boka din plats genom att klicka på knappen ”Läs mer & Boka” och därefter ”Boka”. Första gången du bokar på hemsidan behöver du registrera dig. Betala: BG 5099-9705 (ange ditt namn och mejladress) eller Swish 0709-708 356 (ange din mejladress) Vid fakturering till företag läggs moms på priset. Din plats är säkrad, när vi har betalningen på vårt konto. Anmälan är bindande och återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg.
  Läs mer om bokning och villkor här: http://pilgrimage.se/prisanmalan/
 • Lördag 21 April

  09:00
  2dgr min
  TANTRA FÖR KVINNOR
  Platser kvar: 11 Mer info

  Lev från hjärtat - en introduktion till tantra med Livtar

  Nu ges en fantastisk möjlighet för dig kvinna att under en helg i Oskarshamn få en introduktion till Tantra med Livtar! Alla är välkomna. Under denna helg öppnar vi på ett lättsamt och lättförståeligt sätt upp för kvinnlighet och gemenskap med andra kvinnor. I samklang med varandra, kan vi nå större balans, få ökad insikt om oss själva och väcka våra olika potentialer till liv inom oss. Vi är inne i en tid där de maskulina energierna har dominerat under en lång tid. De kvinnliga energierna släpps nu fram mer och mer. När vi når balans/jämvikt mellan maskulin och feminin energi – då kan vi leva livet fullt ut, vi kan känna oss som de gudinnor vi är och nå de högre frekvenser där vi till fullo manifesterar oss själva. Målet med denna introduktions-helg är att låta din shakti - flöde - att få plats att expandera. Du kommer få nya tankar och upplevelser, motivation och ny kunskap, som du kan ta med dig i såväl privat- som arbetsliv.

  Om Livtar

  Livtar är tantrika samt är tvåfaldigt certifierad yoga- och meditationslärare inom Kundaliniyoga (Indien) och Mystical Hathayoga/Vinyasa flow (Peru). Hon brinner för att leda människor mot en ökad förståelse för sig själva, och väcka gudinnan inom oss. Sagt om Livtar: “Being with Livtar gives people, who are lost and tired in the modern world, happiness, peace and relaxation. She brings the opportunity to stop for a moment in this crazy world.” Anna Dziadkiewicz (Dr.) "Workshopen med Livtar var hållen med värme och stort inkännande. Efteråt hade jag en känsla av lätthet och en expansion jag bär med mig djupt och länge." Veronica Pettersson  

  Ur innehållet

  Ceremoni till MahaShakti Introduktion till Tantra Vikten av att väcka Shakti inom oss Introduktion till att älska tantriskt Meditationer: Förening med MahaShakti Yoga: Expansion av hjärtchakrat Lekfulla tantriska övningar Extatisk dans  

  För vem

  Kursen riktar sig till dig som är ny inom tantra. Inga särskilda förkunskaper inom yoga och meditation behövs. Kursen är mycket lämplig för dig som tex upplever stress och att din aktiva, planerande sida har övertaget i livet. Vill du känna dig mer lekfull, fantasifull, varmhjärtad och kreativ och bejaka din kvinnliga energi och öka din förmåga att älska villkorslöst, så är detta något för dig! Varmt välkommen med din anmälan!  

  Praktisk information

  När: 21-22 april Tid: kl. 9-17.30 (lör), kl. 9-14 (sön) Var: Ernemars småbåtshamn, Oskarshamn (Segelsällskapets klubbhus) Pris: 1.555 kr (max 12 deltagare) Ingår: frukt, snacks, the/kaffe Tänk på: ha mjuka kläder på dig. Ta även med anteckningsblock, penna och vattenflaska med lock. Boka: Boka din plats genom att klicka på knappen "Läs mer & Boka" och därefter "Boka". Första gången du bokar på hemsidan behöver du registrera dig. Betala: BG 5099-9705 (ange ditt namn och mejladress) eller Swish 0709-708 356 (ange din mejladress) Vid fakturering till företag läggs moms på priset. Din plats är säkrad, när vi har betalningen på vårt konto. Anmälan är bindande och återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg. Övernattning: vill du övernatta, rekommenderar vi trevliga Hotell Corallen som ligger precis vid kurslokalen. Tel: 0491 76 81 81. Varmt välkommen med din anmälan!
Made with love by Adlounge