Vill du ha ett terapeutiskt yogapass med meditation som är anpassat just för dig?

Under en yogaterapisession tittar terapeuten på din hälsa utifrån ett yogiskt energiperspektiv. Genom att hitta grundorsaker till de besvär klienten har och avväga förutsättningarna i nuläget, väls ett terapeutiskt utformat yogaprogram som hjälper kroppen i processen att läka sig själv.

Övningarna hämtas ur den medicinska yogan (MediYoga) som är väl ansedd inom tex vården pga de effektiva resultaten.

 

För vem är det?
Yogaterapi passar dig som vill ha ett individanpassat yogaprogram för att komma till rätta med såväl fysiska och mentala besvär. Det passar även dig som av olika anledningar inte vill ingå i samlad grupp just nu, men som ändå önskar vägledning i din yoga.

Inga förkunskaper behövs och du behöver inte vara vig för att få en god effekt. Övningarna kan göras stående, sittandes på stol/matta eller liggandes, beroende på förutsättningar och behov.

Exempel på besvär: stress, utbrändhet, högt blodtryck, fobier, ångest, sömnproblem, ryggont, ätstörningar, huvudvärk med mera.

 

Hur går det till?
En session inleds med att vi tittar på hur ditt liv ser ut idag och hur det sett ut tidigare. Vi går på ett strukturerat sätt igenom upplevelser och eventuella hälsoproblem/symptom genom livet. Utifrån detta och det yogiska sättet att se på hur obalans uppstår, fastställer vi vad som är grundorsaken till dina problem och hur du med yogans hjälp kan komma till rätta med dina besvär.

Du får med dig värdefulla tips om hur du kan stärka dig med hjälp av yoga, andning, avslappning och en meditation – övningar anpassade för just dig. Har du aldrig gjort yoga förut får du en grundläggande genomgång av det yogiska andetaget, vilket är till stor hjälp för att hantera stress, allmän oro och ångest.

 

Vad kostar det?
En terapisession tar 1,5-2 timmar. Priset är 950kr.
Om du väljer en ny träff som uppföljning tar denna ca 1 timme. Priset är 750 kr.

 

Vem är jag att hjälpa dig med detta?

Ingela är utbildad Medicinsk Yogaterapeut och meditationslärare, en 2-årig utbildnig vid IMY i Stockholm.
Hon är även utbildad yogalärare (200h RYT) vid SYI i Peru samt certifierad handledare i Sorgbearbetning. Hon har dessutom fördjupat sig inom energimedicin och har många års erfarenhet av att facilitera människors utveckling individuellt och i grupp.

Du är varmt välkommen att höra av dig till mig, så bokar vi en tid för samtal. Arbetet sker givetvis under tystnadsplikt.

Välkommen!