Drop-in MediYoga

90 minuter 200 sek

Drop-in pass pågår v6-17

Uppehåll v8 (sportlov) och v14 (påsklov).

 

MediYoga Chakra – måndagar kl. 18.30-20.00
I denna klass får du prova ett nytt pass varje gång – för vart och ett av våra chakran. Kortare föreläsning om vårt energisystem och egenskaperna hos det chakra vi går igenom.
Kan delvis utföras på stol.

Såhär bokar du:

  • Klicka på knappen ”Läs mer & Boka” vid önskat pass. Därefter klickar du på knappen ”Boka”.
    Första gången behöver du registrera dig.
  • Swisha betalning (200kr för ett pass, 900kr fr 5-klippkort) till 0709-708 356. Du får klippkortet när du kommer till passet.

Mer info om pris och betalning hittar du här

Tänk på

  • Kom gärna 10-15 innan passet.
  • Vi yogar barfota i mjuka kläder.

Läs mer om vad som är bra att tänka på före och efter yoga

 

Vem kan göra MediYoga?

Denna yogaform är en mjuk, meditativ yogaform med andning-, och kroppsövningar samt meditation. Utan krav på prestation. Inga förkunskaper i yoga behövs.

Lider du av ex ryggproblem, hjärtproblem, huvudvärk/migrän, stress och depression är MediYoga utmärkt. Men du behöver inte vara sjuk för att åtnjuta fördelarna med denna mjuka men mycket kraftfulla yogaform. Är du fullt frisk kan MediYoga hjälpa dig till en större medvetenhet, stabilitet, lugn och harmoni.

MediYoga används idag på ca 160 vårdenheter i Sverige och Norge och är den yogaform som det har gjorts flest svenska studier på. För att vara lärare i denna yogaform krävs medicinsk utbildning.

Hur går det till?

Vi använder mjuka mattor i ull eller stol. På varje plats finns också, en kudde som främst används vid sittande övningar, samt en filt att dra över sig under vilan och vid stillasittande meditationer.

Du själv har löst sittande, mjuka kläder. Du kan även ta med en vattenflaska (med lock). Läraren visar övningarna, men instruerar för övrigt med rösten. Du ägnar dig åt dig själv, din andning och din kropp, och fokuserar på att stilla den ständiga ström av tankar som far genom huvudet.

Om läraren

Ingela Palmquist är utbildad MediYoga terapeut och -lärare vid MediYoga Institutet, Stockholm.  Hon är även certifierad Hatha- och Vinyasa flowyogalärare vid School Yoga Institute, Peru.

Om Forskning

MediYoga är den yogaform som det har gjorts flest svenska studier på. Resultaten visar på signifikant effekt på exempelvis ryggproblem, huvudvärk/migrän och stressymptom. Men du behöver inte vara sjuk för att gå på Medicinsk Yoga, den passar alla som vill utvecklas såväl fysiskt som mentalt.

Det pågår mycket vetenskaplig forskning kring yoga och dess mätbara effekter. Det skrivs också artiklar i tidningar och tidskrifter och visas på TV, exempelvis hos ”Malou efter 10” där Ryggkirurg Björn Branth förklarar varför medicinsk yoga hjälper mot ryggont och Lisa Kock, medicinsk yogaterapeut, visar hur medicinsk yoga går till http://www.tv4play.se/program/efter-tio?video_id=2484240

Göran Boll vid IMY (Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm) är den som har utvecklat MediYoga. Läs mer under http://www.medicinskyoga.se

Här kan du läsa en artikel om Göran Boll, där han berättar mer kring den medicinska yogan: http://www.doktorn.com/artikel/medicinsk-yoga-allt-vanligare

Läs mer om forskning på IMYs (Institutet mör Medicinsk Yoga) hemsida http://www.tv4play.se/program/efter-tio?video_id=2484240

Made with love by Adlounge