MediYoga bas drop-in

60 minuter 150 sek
BOKA

Drop-in pass pågår v35-39 tisdagar kl. 11.30-12.30

Därefter flyttar vi till ny lokal och erbjuder kurs tom v48! Läs mer här

Priser och information kring hur du köper klippkort eller prova-på pass finns under Pris/Anmälan

Ta med

  • lakan (för att skona ullmattan som du får låna)
  • örngott (för att skona sittkudden som du får låna)

Läs mer om vad som är bra att tänka på före och efter yoga

Vem kan göra MediYoga bas?

Är för dig som vill släppa ner axlarna och ta några djupa andetag under lunchen. Här plockar vi fram verktygen för att komma ner i kroppen och hitta rörlighet, lugn, glädje och balans. Fritt från prestation.

Inga förkunskaper i yoga behövs och övningarna är anpassade för att alla ska kunna delta och få effekt efter sin specifika förutsättning. De sittande övningarna går utmärkt att göra på stol istället för på yogamattan.

Denna yoga är anpassad så att du inte ska behöva duscha efteråt. Därför kan utan problem direkt gå tillbaka till jobbet eller ut på stan.

Hur går det till?

Under terminen utgår vi från tre pass som man har forskat mest på i Sverige. Yogan kombinerar fysiska övningar med tekniker för ökat fokus och avslappning. Dessa pass ger i olika studier signifikanta resultat på bla stress, ryggproblem och huvudvärk/migrän. Du får passen med dig hem, så att du har möjlighet att träna själv. Det finns också möjlighet att köpa CD med passen.

Vi yogar på mjuk ullmatta. På varje plats finns också en kudde som främst används vid sittande övningar, samt en filt att dra över sig under vilan.

Du har lämpligen på dig mjuka kläder. Du kan även ta med en vattenflaska (med lock). Läraren visar övningarna, men instruerar för övrigt med rösten. Du ägnar dig åt dig själv, din andning och din kropp.

Upplägg:

  • Långa djupa andetag liggande på rygg
  • Intoning
  • Yogapass
  • Djupavslappning och/eller meditation
  • Avslut

Om MediYoga

Yogaformen är en svenskutvecklad terapeutisk gren ur Kundaliniyogan. MediYoga har 100-tals olika designade pass med olika teman och syften. En del är riktigt tuffa såväl fysiskt som mentalt och en del är mjukare och anpassade för att alla ska kunna delta.

MediYoga är den yogaform som det har gjorts flest svenska studier på. Resultaten visar på signifikant effekt på exempelvis ryggproblem, huvudvärk/migrän och stressymptom. Men du behöver inte vara sjuk för att gå på Medicinsk Yoga, den passar alla som vill utvecklas såväl fysiskt som mentalt.

Det pågår mycket vetenskaplig forskning kring yoga och dess mätbara effekter. Det skrivs också artiklar i tidningar och tidskrifter och visas på TV, exempelvis hos ”Malou efter 10” där Ryggkirurg Björn Branth förklarar varför medicinsk yoga hjälper mot ryggont och Lisa Kock, medicinsk yogaterapeut, visar hur medicinsk yoga går till http://www.tv4play.se/program/efter-tio?video_id=2484240

Göran Boll vid IMY (Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm) är den som har utvecklat MediYoga. Läs mer under http://www.medicinskyoga.se

Här kan du läsa en artikel om Göran Boll, där han berättar mer kring den medicinska yogan: http://www.doktorn.com/artikel/medicinsk-yoga-allt-vanligare

Läs mer om forskning på IMYs (Institutet mör Medicinsk Yoga) hemsida http://www.tv4play.se/program/efter-tio?video_id=2484240

Made with love by Adlounge