MediYoga medel drop-in

75 minuter 150 sek
BOKA

Drop-in pass pågår v35-39 måndagar kl. 17.15-18.30

Därefter flyttar vi till ny lokal och erbjuder kurs tom v48! Läs mer här

Priser och information kring hur du köper klippkort eller prova-på pass finns under Pris/Anmälan

Ta med

  • lakan (för att skona ullmattan som du får låna)
  • örngott (för att skona sittkudden som du får låna)

Läs mer om vad som är bra att tänka på före och efter yoga

Vem kan göra MediYoga medel?

Passar alla som vill träna fysiskt men också mentalt med meditation och olika tekniker för att öka koncentration, fokus och avspänning. Medicinsk Yoga är en terapeutisk men ändå dynamisk yogaform där alla kan delta, utan krav på prestation. Inga förkunskaper i yoga behövs.

Hur går det till?

I ”MediYoga medel” väljer läraren bland 100-tals pass. En del pass är mjukare och vissa kan vara mer utmanande där hela kroppen jobbas igenom. Men alltid med stort fokus på att öka lugn, koncentration, balans och avslappning.

Vi använder mjuka mattor i ull. På varje plats finns också en kudde som främst används vid sittande övningar, samt en filt att dra över sig under vilan och vid stillasittande meditationer.

Du själv har löst sittande, mjuka kläder. Du kan även ta med en vattenflaska (med lock). Läraren visar övningarna, men instruerar för övrigt med rösten. Du ägnar dig åt dig själv, din andning och din kropp, och fokuserar på att stilla den ständiga ström av tankar som far genom huvudet.

Upplägg:

  • Långa djupa andetag liggande på rygg
  • Intoning
  • Yogapass
  • Djupavslappning
  • Meditation
  • Avslut

Om MediYoga

Yogaformen är en svenskutvecklad terapeutisk gren ur Kundaliniyogan. MediYoga har 100-tals olika designade pass med olika teman och syften. En del är riktigt tuffa såväl fysiskt som mentalt och en del är mjukare och anpassade för att alla ska kunna delta.

MediYoga är den yogaform som det har gjorts flest svenska studier på. Resultaten visar på signifikant effekt på exempelvis ryggproblem, huvudvärk/migrän och stressymptom. Men du behöver inte vara sjuk för att gå på Medicinsk Yoga, den passar alla som vill utvecklas såväl fysiskt som mentalt.

Det pågår mycket vetenskaplig forskning kring yoga och dess mätbara effekter. Det skrivs också artiklar i tidningar och tidskrifter och visas på TV, exempelvis hos ”Malou efter 10” där Ryggkirurg Björn Branth förklarar varför medicinsk yoga hjälper mot ryggont och Lisa Kock, medicinsk yogaterapeut, visar hur medicinsk yoga går till http://www.tv4play.se/program/efter-tio?video_id=2484240

Göran Boll vid IMY (Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm) är den som har utvecklat MediYoga. Läs mer under http://www.medicinskyoga.se

Här kan du läsa en artikel om Göran Boll, där han berättar mer kring den medicinska yogan: http://www.doktorn.com/artikel/medicinsk-yoga-allt-vanligare

Läs mer om forskning på IMYs (Institutet mör Medicinsk Yoga) hemsida http://www.tv4play.se/program/efter-tio?video_id=2484240

mediyoga_edu_badge

 

 

 

 

 

 

Made with love by Adlounge