Spirituell yogaresa MEXIKO

8dgr minuter från 18.999 sek
BOKA

 English version

Missa inte det kostnadsfria info-webinaret sön 25 aug kl. 17! Anmäl din plats här

Light & Sound of Yucatan, Mexiko
–med gudinnan Ixchel

Djungeltempel, heliga undervattensgrottor, strandyoga och mycket mer.

En retreat med Livtar Kaur & Ingela Palmquist
Mexiko, Tulum 3 nov – 10 nov 2019

Om resan

Vi är mycket stolta att presentera denna unika spirituella yogaresa till mytomspunna Mexiko med dess rika och magiska historia! Följ med oss att gå i mayaindianernas fotspår, känn närvaron av gudinnan Ixchel. Låt dig själv transformeras – i det inre och det yttre. Ackompanjerat av det karibiska havets turkosa vatten och kritvita stränder. Kanske är du inte densamma när du kommer hem. Och kanske får du nya vänner för livet.

Light & Sound of Yucatan är framförallt en pilgrimsresa till spirituella, energiladdade platser med betydande historia. Inför varje platsbesök förbereder vi oss fysiskt och mentalt för att komma i ett inre tillstånd som öppnar upp för möjlighet att uppleva direkt kontakt med platserna och energierna som råder där. Fokus kommer att ligga på att öppna upp ett energiflöde genom kroppen, genom diverse andningsövningar, yoga, och healing med hjälp av ljud. Vi kommer att röra på oss och vara ute i solen och vattnet. Denna vecka är för dig som vill utforska ditt inre, bli inspirerad och släppa vanor, tankar och beteendemönster som du inte längre vill ha, samt att uppleva din egna samhörighet med spirituella platser och dess historia.

Kombinationen av yoga, meditationer, andning, ljudhealing, seminarier, dans, promenader, stunder av tystnad och andra yogiska tekniker bidrar till en holistisk upplevelse för kropp och själ. Om du är van vid yoga eller aldrig har yogat förr spelar mindre roll. Vi använder oss av tekniker där du kan börja där du är. Övningarna är prestigelösa där alla utgår från sina egna förutsättningar.  Mellan aktiviteterna finns det möjlighet att utforska naturen runtomkring, promenera längs havet, bada i vågorna eller att unna dig en välgörande massage. Flera av dagarna gör vi halv- eller heldagsutflykter till fantastiska och viktiga platser i närområdet. Det kommer att finnas en halvdag fri för utrymme att göra utflykt på egen hand för den som vill.

♥  Early bird t.o.m. 11/8  ♥

Om Yucatan, Tulum och vårt ekologiska 4-stjärniga hotell vid stranden

Tulum är en bohemisk, avslappnad, grön oas söder om turistmeckat Cancun. Vårt speciellt utvalda 4-stjärniga hotell är ett ekologiskt boutiquehotell precis vid den långa, vita Tulum sandstranden och omgivet av vajande palmer och turkost kristallklart vatten. En lisa för själen! Här kommer vi yoga, umgås, vila, äta och bada. Och till vågornas brus få fördjupa dina kunskaper i energimedicin, yoga, healing och mer.

Vårt hotell är beläget 2 timmar söder om Cancun flygplats och nära den mindre staden  Tulum. Hotellet har strandbar, restaurang, solstolar och parasoll. Det har fått särskilt fina omdömen för sin fantastiska service, bra läge och fin strand.

Se en video från vårt underbara boende:

Preliminärt upplägg

Ankomst söndag 3 nov

15.00 Incheckning
16.00 Välkomstceremoni på stranden
18.00 Välkomstmiddag
20.00 Information & meditation

 

Exempel dagsprogram

 • Morgonpromenad och yoga på stranden – Vi sätter oss i resonans med dagens tema
 • Frukost med färsk frukt
 • Utflykt till helig plats, ceremoni och/eller seminarie inkl. lunch
 • Middag på egen hand och fri tid
 • Kvällsmeditation och delning

Programmet är ungefärligt. Du kommer få fri tid till egen utflykt eller vila en halv dag under veckan.

Fakta om resan

Tid

3 nov – 10 nov 2019 (8 dagar, 7 nätter)

 

Ingår

 • Boende i 4-stjärnigt ekologiskt boutique hotell med direkt tillgång till fantastisk strand.
 • Daglig vegetarisk lunch samt välkomst- och avskedsmiddag.
 • Daglig yoga & meditation
 • Sound-healing sessioner
 • Seminarier/föreläsningar/workshops kring energimedicin, yoga, healing mm
 • Två hel- och tre halvdagsutflykter

Specifikt om utflykterna:
Denna resa är unik i sin kombination med yoga, meditation och heliga platser/ceremonier. Vi kommer förbereda oss inför och:

 • beträda uråldriga mayapyramider i djungeln
 • besöka majestätiskt mayatempel vid havet
 • simma i och ha ceremoni i heliga underjordskällor (Cenote)
 • utföra renings-ceremoni (Temazcal)
 • besöka ö med gudinnan Ixchels tempelruiner.

I priset ingår alla omkostnader som transport, inträdesavgifter, guide mm för samtliga utflykter.
Vänligen notera att väder och andra omständigheter kan göra att vi behöver ändra om i exakta utflyktsmål.

 

Ingår ej

Flyg, transfer, egna behandlingar, ev. extra middagar och utflykter på egen hand, reseförsäkring. Blommor och frukt till ceremoni, om så önskas. Dricks, om så önskas.

 

Flyg & Transfer

Deltagarna bokar flyg själva till Cancun (CUN). Ca kostnad 5 500-8 000 kr inkl. bagage. Transfer i form av taxi kan förbeställas. Viktigt! Boka flyg efter att vi har bekräftat din plats på resan. Vi tipsar gärna om olika alternativ.

 

Boende

Vi bor på ett 4-stjärnigt eko-hotell vid stranden. Du bor bekvämt själv eller två och två i mysiga dubbelrum med Queen bed eller King size bed, dusch och wc. Rummen har takfläkt samt AC under natten (20 pm till 07am). Flera av rummen har hammock eller/och terrass med utemöbler. Vårt utvalda ekohotell är litet och exklusivt och rymmer max 13 deltagare. Allt för att skapa en intim atmosfär där vi får möjlighet att gå in i upplevelsen som denna retreat syftar till.

 

Om yogan & seminarierna

Lina och Ingela kommer leda dig in i traditionell yoga med inslag från olika traditioner såsom Kundaliniyoga, Yinyoga, Mediyoga och Hathayoga. Yogan varvas med meditation, andningsövningar, sound-healing sessioner, ritualer och kommer se olika ut beroende på de utflykter till spirituella energiplatser vi gör. Men alltid med det gemensamma syftet att ge dig möjlighet att öppna dig maximalt för upplevelsen.

Seminarier/föreläsningar/workshops i energimedicin, yoga, healing mm är designade för att ge dig en ännu djupare förståelse för området.

Vår intention är att du ska kunna fortsätta praktisera och fördjupa dina kunskaper när du kommer hem.

 

Kost

Kosten är vegetarisk för att hålla frekvensen hög under retreatet. Hotellet bjuder på vällagad mat och lyxiga energifyllda smoothies för kropp och själ.

Det finns dessutom gott om trevliga restauranger och annat att upptäcka på gångavstånd från boendet. Meddela behov av specialkost vid bokning.

 

Övrigt

 • Utrustning; Ta med egen yogamatta. Finns även möjlighet att köpa på plats i Cancun.  Skor som är sköna att gå i och med stängd tå (viktigt för att gå upp på pyramiderna).
 • Åldersgräns 18 år

 

Extra aktiviteter

Om du önskar förlänga din vistelse med några extra dagar för bara sol och bad och/eller fler utflykter på egen hand, kan vi hjälpa till med förslag på aktiviteter på Yucatan och i resten av landet. Tips! De dödas dag, ”Dia de los Muertos”, vars firande är känt över hela världen firas i Mexiko under allhelgonahelgen, vilket är precis innan retreatet.

 

Pris

Vi har gjort allt för att kunna ge upplevelser med hög kvalitet, ett mycket fint boende samt högfrekvent mat i kombination med ett förmånligt pris, och är mycket stolta över resultatet:

Early bird t.o.m. 31/8: 18.999 kr (dubbel)/ 22.999 kr (enkel)*
Ordinarie pris efter 31/8: 21.999 kr (dubbel)/ 25.999 kr (enkel)*

*Enkelrum på stranden ”beachfront” tillägg på 1.500 kr (endast ett rum tillgängligt) BOKAT!

 

Anmälan och villkor

Du anmäler dig genom att maila namn, adress, telefon-nummer, personnummer, ev matallergi och önskat boende till info@pilgrimage.se samt betala anmälningsavgiften på 2 999 kr på Swish 123 048 1606 (ange ”Mexiko”) eller BG 5099-9705 (ange ditt namn och ”Mexiko”).

Resan kan avbokas med full återbetalning, utöver anmälningsavgiften, innan 1/9 (se detaljer nedan). Du får en faktura på resterande belopp med 30 dgr betalning, dock senast 1/9.

Boka flyg först efter att du fått din bokning bekräftad. Notera att det finns ett begränsat antal enkel- respektive dubbelrum. Säkraste sättet att få plats i dubbelrum är att åka med en reskamrat!

 

Avbokning

Saker kan hända i livet. Därför har du oavsett anledning, möjlighet att avboka resan enligt följande:

Innan 1/9: 100% återbetalning exkl. anmälninsavg.
Innan 22/9: 50% återbetalning exkl. anmälninsavg.
Efter 22/9: återbetalning exkl. anmälninsavg. utgår om du ordnar en ersättare för dig.

 

Om din hälsa

Denna resa syftar till att sätta igång fysiska, emotionella och själsliga processer. Därför behöver du vara vid fysisk och psykisk god hälsa. Vid osäkerhet, kontakta oss innan anmälan.

Om dina guider & lärare

Lina ”Siri Livtar Kaur” har rest frekvent över världen under de senaste 25 åren, bl.a. ett flertal gånger till Mexiko.

Hon har arbetat i Amazonas och utbildat sig inom spiritualitet i Heliga dalen (Peru) och Himalaya (Indien). Hon besöker ofta spirituella platser både i form av tempel och i naturen.

Lina använder bl.a. kristaller och växtessenser i sitt spirituella arbete. Hon har ett särskilt intresse av de subtila strukturerna i universum och hur vi kan integrera medvetenhet om dessa med våra liv för att må och fungera bättre.

Då hon är forskare i grunden använder hon sig själv sedan många år för att undersöka de påtagliga effekterna av yoga och meditation.

Lina är certifierad inom Yoga Alliance och formellt utbildad inom Kundalini yoga, Hatha yoga, Tantra och Mental träning. På daglig basis leder hon projekt inom Wellbeing turism för EU.

 

Ingela är en stigfinnare och en vägvisare. Hon är Den Som Söker. Nya förhållningssätt. För ett mer harmoniskt, och njutningsfullt liv.

Under många år hjälpte Ingela organisationer att nå sina visioner och mål. Idag guidar hon människor att nå framgång på alla plan i livet, genom att blicka inåt, och tydligare se sin inre sanning.

Hennes egna utmaningar i livet har fört henne till omvälvande spirituella resor, möten och upplevelser i bl.a. den heliga dalen i Peru. Hon har gått i lära hos Europas mest välrenomerade healer i Slovenien, rest med Native Americans i USA och nyligen fördjupat sina kunskaper ytterligare i Indien. Shamanismen kom till henne genom naturen, där hon kommunicerar med det subtila och får hon budskap och helande. Hennes kunskaper kring att justera andras energifält med ljud, toner, vibrationer samt olika hand- och ögonrörelser är något hon gärna delar med sig av.

I rollen som ledare, (sound)healer, yogaterapeut, och meditationslärare, kommer hon guida dig till dina inre skatter. Med mycket värme, skratt och lekfullhet.

Varmt välkomna till en oförglömlig resa!

Made with love by Adlounge