Vad är Ayurveda?

135 minuter 275 sek

Introduktion – Doshayoga – Lyxfrukost vid havet

Ayurveda betyder ”läran om livet” och är en mycket gammal asiatisk läkekonst som i hög grad gäller även idag. Individuell anpassning av mat, livsstil och mental utveckling utefter just din kroppstyp, är viktiga nycklar för att finna och stärka det som gör oss unika.
 
Inför Janesh Vaidyas besök i Oskarshamn, vill vi bjuda in dig till en kort introduktion till ayurvedans värld.
Vår erfarna yogalärare Ingela Palmquist håller ett skönt ayurvediskt yogapass som passar alla. Morgonen fullbordas med hotellets fräscha frukostbuffé med utsikt över havet.
 
Syftet med eventet är att samla människor som är intresserade av hälsa i allmänhet och som är nyfikna på vad det ayurvediska perspektivet kan ge i synnerhet.
 
Du kommer få lära dig om grunden till ayurveda såsom:
– budskapet om vår inre kraft, det som gör oss unika
– element och kroppskonstitutionerna Vata, Pitta, Kapha
– varför och hur man tar reda på sin kroppstyp och sina obalanser
– vad det ayurvediska perspektivet kan ge den moderna människan avseende kost, livsstil och mental utveckling
 
 
Om dina värdar
Ingela Palmquist är coach, lärare och föreläsare. Hon är yoga- och meditationslärare och utbildad inom ayurvedisk yoga. Ingela är entreprenören och företagsledaren som har gått från kärnkraft till att numera jobba med människans inre kraft.
 
Sandra Gustavsson är den strukturerade ekonomen som sedan flera år funnit potentialen i yoga, meditation och mindfulness. Hennes intresse för hälsa har lett henne till ayurvedan och dess helhetssyn på mat, livsstil och mental utveckling.
 
Saga Lundberg är kraftkvinnan som kämpar för alla människors rätt till ett gott liv. Hennes motto är ”se sambandet mellan vad du gör och vad du blir”. Saga har insett att ayurveda är ett kraftfullt redskap för att uppnå god hälsa.
 
Zarah P Nåkesdotter ser det goda i alla och brinner för näringslära och växtbaserad kost. Hennes vistelse på Vaidyas Ayurveda Village i Kerala gav henne en djupare insikt och upplevelse av ayurvedans natur. Hon drömmer om att utbilda sig till yogalärare inom ayurveda och rehabilitering.
 
 
Ungefärliga tider och  upplägg
kl. 8.15-8.45 Välkommen, Introduktion till Ayurveda
kl. 8.45-9.30 Skönt vatabalanserande yogapass
kl. 9.30-9.45 Avslut, summering
kl. 9.45-10.30 Lyxfrukost vid havet
 
 
Tid: Söndag 15 mar kl. 8.15-10.30. Kom gärna 10 min innan start!
Pris: 275 kr inkl. hotellets goda frukost
Utrustning: ta med egen yogamatta, filt och kudde om du har. Det finns ett begränsat antal att låna.
Ta på dig bekväma kläder som du kan röra dig i.
Tips: Vill du ta reda på de delar som gagnar just dig bäst enligt ayurvedan, rekommendrar vi att göra Janesh Vaidyas mycket kompletta test på hans hemsida 
Online bokning och betalning

Platsbokning görs genom att klicka på ”Läs mer & Boka” och därefter klicka på ”Boka”.

OBS – första gången ombeds du att först skapa ett eget konto.  Har du Facebook, kan du logga in via det, annars väljer du flik ”Registrera”. Därefter kan du bekräfta din bokning.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kurser eller event pga sjukdom eller färre än 15 anmälda.

Villkor och betalning

  • Din bokning är säkrad när vi erhållit betalning.
  • Betalning sker via Swish 123 048 1606 (ange kurs/event) eller BG 5099-9705 (ange ditt namn och kurs/event). Ange om du önskar kvitto.
  • Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person.
  • De personuppgifter du lämnar för att hantera bokningar behandlas enligt PUL, Personuppgiftslagen. Ingen annan part har tillgång till uppgifterna.
Om att lära sig mer
Detta event genomförs som en härlig och inspirerande ”uppvärmning” inför vårens stora händelse – den indiska föreläsaren, författaren och ayurvedapraktikern Janesh Vaidya kommer för första gången till Oskarshamn den 25 april på sin största föreläsningsturné någonsin. 50 städer under drygt två månader. Janesh böcker har sålt i över 160.000 exemplar i Sverige och översatts till 7 språk. I samband med turnén lanserar han också sin senaste bok.
Föreläsningen ”The power of Ayurveda” hålls på Forum och det kommer finnas möjlighet att köpa biljetter till detta på plats, på detta event!
Läs mer om hans föreläsningsturné här
Frågor? Kontakta Ingela Palmquist på 0709-709 708 356 eller info@pilgrimage.se
Varmt välkommen
Zarah, Saga, Sandra och Ingela
Made with love by Adlounge